Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils

La primera incursió de Vicent Sanhermelando en la narrativa infantil, després d’haver publicat Esperant la lluna plena, per a lectors de més edat, és una breu proposta que es llegeix fàcilment, amb dues trames senzilles que s’encreuen amb naturalitat i deixen un bon regust.

Joaquim Peris, un nen a l’última etapa de primària, és el protagonista i epicentre d’una família que viu bolcada en un projecte creatiu: rodar el capítol pilot d’una sèrie escrita pel pare, guionista a l’atur. En Joaquim ja es veu com una estrella del cinema, per això adoptarà un pseudònim a l’altura de la catifa vermella: prefereix que l’anomenin Ximo Potter. Com que va amb ínfules  d’heroi que pot solucionar el món, ficarà el nas en una altra missió, la de Mirko, un immigrant búlgar que vol construir un invent per comunicar-se amb els extraterrestres.

Ambdues històries no obliden aspectes de l’actualitat, com la inestabilitat familiar provocada per l’acomiadament del pare o els prejudicis al voltant de la immigració, però eviten el to moralista que faria caure la frescor de la veu narrativa, el motor que fa funcionar realment aquesta obra.

A la xarxa, la novel·la té una pàgina interactiva, amb un breu vídeo de l’autor que en presenta l’argument i unes propostes didàctiques ben elaborades, que tenen en compte la transversalitat entre les diferents àrees, connectant la llengua i la literatura amb l’educació artística i el coneixement del medi. Convé donar un cop d’ull a les fitxes d’activitats per fer després de la lectura. Es pot trobar tot el material clicant aquí.

 

Ariadna Civit

Fitxa

Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils

Escriptor/a: SANHERMELANDO, Vicent

Il·lustrador/a: Núria Feijoó

Lloc: Picanya

Editorial: Edicions del Bullent

Col·lecció: Els Llibres del Gat en la Lluna

Pàgines: 85

Any: 2015

ISBN: 978-84-9904-158-2

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris