Tinc uns peus perfectes

Tinc uns peus perfectes (escrit per María Solar, il·lustrat per Gusti i editat per Kalandraka el 2017) ofereix un bon exemple de com combinar ficció amb coneixements. El llibre ens explica la història d'en Melcior Setciències, un infant que es presenta al concurs «Buscant el nen més saberut». En Melcior és un entès en molts àmbits, però precisament li toca contestar preguntes sobre un tema que li és totalment desconegut: els peus.

Fins aquí arriba la ficció: a partir d'aquest punt, d'una manera directa i honesta, s'insereix el bloc de coneixements sobre els peus. El tema principal és tractat des de diferents punts de vista (motriu, anatòmic, antropològic, històric, sociocultural, etc.), tot oferint un coneixement exhaustiu sobre la matèria amanit amb curiositats que capten l'atenció dels lectors. Els lectors disposen de diverses indicacions molt clares d'on comença i acaba el bloc de coneixements; el títol, el final i els canvis en el disseny i la maquetació són les més evidents. Un cop acaba la secció de coneixements, es retorna a la ficció per finalitzar la història d'en Melcior. El llibre sembla concebut com a llibre de coneixements, però la part de ficció, menys desenvolupada en tots els sentits, fa de ganxo, entrada i sortida per la part de coneixements, a banda d'ampliar la franja de lectors potencials.

Les il·lustracions de Gusti aporten frescor i espontaneïtat al format més rígid dels coneixements, i fa el contingut més amable i menys feixuc. A la part de coneixements les il·lustracions canvien en color i disposició a la plana, fet que també contribueix a diferenciar la part de coneixements de la part de ficció. És destacable la curosa edició, disseny i maquetació de l'obra.

A la portada del llibre (però no a la coberta) es troba el missatge següent: "Un llibre per llegir descalç", frase que es torna a repetir en forma de recomanació al principi del bloc de coneixements. Sens dubte, aquesta acció ens permetrà una apreciació més propera a l'objecte d'estudi: els nostres meravellosos, complexos i perfectes peus.

 

Júlia Baena

Fitxa

Tinc uns peus perfectes

Escriptor/a: SOLAR, María

Il·lustrador/a: Gusti

Lloc: Barcelona

Editorial: Kalandraka

Col·lecció: Set Llegües

Pàgines: 29

Any: 2017

ISBN: 978-84-16804-20-7

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris