Simplement jo

Què fer amb un nen quan arriba l’hora d’anar a dormir i no té son? Això mateix és el que li passa al petit protagonista d’aquest nou àlbum il·lustrat de l’editorial Combel, que es converteix en especialista a disfressar-se abans de dir bona nit a la seva família.

Jaume Copons, conegut autor català d’històries per als més menuts, ens ofereix una narració repetitiva i encadenada on el nen, pàgina a pàgina, es transforma disfressant-se en un personatge diferent: superheroi bondadós, monstre terrible, metge, jugador de futbol… tot per no anar a gitar-se al llit de nit!

Una petita història amable, quotidiana i senzilla, escrita amb lletra de pal de fàcil lectura per als primers lectors, i il·lustrada per Mercè Galí amb altes dosis d’enginy, imaginació i simpatia.

El text es desenvolupa a poc a poc, amb la dramatització i els trucs de màgia de l’infant protagonista com a fil conductor de la narració, i acabant amb un final feliç, amb un missatge emocional i tendre.

Les fantàstiques il·lustracions, dolces i divertides, de Mercè Galí combinen fàcilment amb la història planera de Jaume Copons, que vesteix el llibre amb uns dibuixos lleugers, plàstics, i essencials, de línia negra amb traç de tinta amb una alta gestualitat expressiva, en l’ona d’il·lustradors clàssics com Sempé, amb les seves historietes del Petit Nicolas, i d'altres autors més contemporanis com Olivier Tallec, Raúl Guridi, o la francesa Isabelle Carrier.

Un projecte de la col·lecció Trot de Combel, que pot acompanyar els nens i nenes de 3 a 6 anys en les seves primeres lectures nocturnes junt amb els seus pares, i pintar-los un somriure lúdic a l’hora d’anar a fer nones, convidant-los, gràcies a la fantasia, que es gitin i somiïn en tot allò que els agrada. Dolços somnis!

Fitxa

Simplement jo

Escriptor/a: COPONS, Jaume

Il·lustrador/a: Mercè Galí

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Pàgines: 24

Any: 2017

ISBN: 878-84-9101-227-6

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris