Roc, el porc

Roc, el porc és un llibre tendre i emotiu per tots costats. I és que el llibre genera tot tipus de sentiments, sense que ens hagin de dir de quin color hem d’estar o si hem de veure una flor o un volcà per trobar-nos en un estat anímic o un altre.

I és que Jaume Copons té aquesta facilitat d’arribar a partir de les experiències que viuen els seus personatges i de saber connectar amb el món i les cabòries infantils. En aquest cas, l’autor ho aconsegueix fent servir la relació i el vincle d’un nen amb el seu porquet de peluix, que l’ha acompanyat durant tota la vida. Una petita història que té la qualitat d’englobar la tradició, el record, la família, els hàbits, l’amistat, el joc, saber compartir, la gestió dels canvis, l’escola, la comunicació, la gelosia, la pròpia personalitat, etc. No és poc.

I tot, generat a partir d’un text en passat evocador i amb ritme que desprèn malenconia i optimisme a parts iguals, i que està acompanyat d’il·lustracions a manera de petits flashbacks emprant fotografies que simulen les fetes amb màquina Polaroid.

Pedro Rodríguez s’encarrega de les il·lustracions, un art final totalment digital amb un punt de reminiscència de la iconografia estatunidenca dels anys cinquanta molt de moda en l’actualitat. Les il·lustracions són molt i molt correctes, amables (tothom somriu sempre), i fan de contrapunt als moments més delicats que viu el protagonista del text; empren una gamma de colors i un joc de llums i ombres molt atractiu, a parer meu, amb molt bon gust. 

L’artista aprofita la pàgina esquerra per donar vida al peluix del porc, cosa que dona més consistència a aquest personatge i l'acosta més afectivament al lector. A les pàgines del costat dret és on apareixen les fotografies, i és on podem veure les variades escenes de la vida quotidiana en diversos punts de vista i plans.

Combel ha reformat la seva col·lecció «Cavall». Aquest llibre pertany a la sèrie Galop, que segons l’editorial inclou els llibres per als infants «que s’acaben d’iniciar en la lectura».

Sergi Portela

Fitxa

Roc, el porc

Escriptor/a: COPONS, Jaume

Il·lustrador/a: Pedro Rodríguez

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Col·lecció: Cavall - Galop

Pàgines: 24

Any: 2017

ISBN: 978-84-9101-229-0

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris