Quin embolic! Poemes, contes i altres textos per llegir rient

Quin embolic! inclou una selecció de gairebé un centenar de poemes, endevinalles, cançons, embarbussaments, dites i contes provinents tant del folklore com d’obres d’autors contemporanis catalans com Anna Gasol, Enric Larreula, Gustavo Roldán (sí, l’il·lustrador), Miquel Desclot, Miquel Àngel Llauger, Núria Albó o Salvador Comelles entre d'altres. L’antologia és un excel·lent material per a les aules i els clubs de lectura, probablement gràcies a la vocació i la tasca que exerceixen les seves editores. Dues d’elles, Vanesa Amat i M. Carme Bernal, són professores de la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic i la Universitat de les Comarques Centrals, i Isabel Muntañá és mestra de l’escola El Despujol, a les Masies de Voltregà.

El recull s’estructura en sis blocs temàtics de diferent extensió i color sobre els animals, la gent, els oficis i la vida quotidiana, els elements de la natura i l’univers, la cuina i els aliments, la infància i l’escola, i un darrer apartat que engloba els números, el pas del temps i el saber comptar. Cada bloc s’inicia amb un joc onomatopeic i una endevinalla, i promou una lectura altament lúdica en veu alta. Les il·lustracions que acompanyen cada conte i poema són de Morad Abselam, un dissenyador gràfic ceutí format a l’Escola Massana de Barcelona, i estan elaborades amb eines digitals a partir de formes geomètriques precises i colors que fan picades d’ullet a les diferents temàtiques. Al final del llibre, el lector adult disposa d’una bibliografia amb la font primària de tots els textos seleccionats. Un fantàstic material etnopoètic i d’autor que manté la qualitat editorial i segueix el seu homòleg Plouen poemes!, publicat per la mateixa editorial el 2017.

Cristina Correro

Fitxa

Quin embolic! Poemes, contes i altres textos per llegir rient

Escriptor/a: DIVERSOS AUTORS

Il·lustrador/a: Morad Abselam

Selecció: Vanesa Amat; M. Carme Bernal; Isabel Muntañá
Disseny: Musta gràfica il·lustrada

Lloc: Vic

Editorial: Eumo

Pàgines: 96

Any: 2019

ISBN: 978-84-9766-651-0

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

Gabriela Cristina Protopopescu
Altres
Per qualsevol foraster que vulgui arrelar-se a Catalunya, tant Quin embolic!, com Plouen poemes! són capdals, pel que llegeixo. A més a més Quin embolic! té bibliografia de tots els textos, com diu la Cristina Correro, llavors és una invitació a la recerca de més folklore i autors. Gràcies per aquesta ressenya i que sàpigues que el primer pensament que hagi tingut després de llegir-la ha sigut: aquests llibres he de tenir-los i assaborir-los i regalar a més d'un.

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris