Pandora du sort

Pandora és una gata de color negre que viu amb tristesa el fet que la gent li carregui les culpes quan tenen mala sort, i tot a causa d’una superstició, la dels gats negres com a signe de malastrugança. Un dia li fan mal i decideix, de manera voluntària i conscient, provocar mala sort a la gent que es creua... fins que té la bona sort de conèixer la Glòria. La Glòria la rep amb braços oberts, i la pren com a ajudant per fer les potingues i ungüents que ella fabrica. I entre elles neix una gran complicitat i amistat.

Es tracta d’un clar al·legat contra els prejudicis: els que tenim des que naixem, els que els altres ens encolomen, els que la tradició ens marca... i la possibilitat de revertir aquesta situació trobant algú que ens complementi i ens entengui. Cal subratllar la feina de la il·lustradora, amb un bon ús del color i de les seqüències i un bon treball dels rostres: els personatges tenen un enigmàtic únic ull, cosa que contrasta amb altres il·lustradors que en posen molts a cada cara, com ara Ricardo Cavolo.

Ana Díaz-Plaja

Fitxa

Pandora du sort

Escriptor/a: ESTEVE, Paco

Il·lustrador/a: Gemma Aguasca

Lloc: Picanya

Editorial: Edicions del Bullent

Pàgines: 36

Any: 2020

ISBN: 978-84-9904-236-7

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris