La tribu dels Zippoli

Aquesta podria semblar una història més del típic nen que no li agrada gens llegir malgrat tenir un entorn familiar lector, i que acaba trobant el plaer per la lectura sense voler-ho. De fet, en el fons acaba sent així. Però David Nel·lo es treu de la màniga un recurs força sorprenent que li dona un punt interessant a la història: a en Guillem, el nen en qüestió, li cau a les mans un llibre màgic i d’allò més curiós, que a mesura que el va llegint o l'hi llegeixen en veu alta va descobrint que el llibre té tantes veus com lectors i, per tant, conté una diversitat d’històries que li fan mantenir la intriga i l’empenyen a llegir el llibre fins al final.

L’autor innova i s’arrisca amb aquest recurs sabent que, depèn de com, pot resultar un xic complex de comprendre fins que no han transcorregut unes quantes pàgines del llibre. Pot passar, també, que les històries paral·leles del llibre màgic siguin més interessants que les del protagonista mateix i això faci trontollar una mica l’estructura del llibre. La història és totalment fantàstica, té algun punt de poc creïble, però està ben resolta i aconsegueix mantenir el lector enganxat a l’argument.

Marc Rodríguez Juanola

Fitxa

La tribu dels Zippoli

Escriptor/a: NEL·LO, David

Il·lustrador/a: Pere Ginard

Lloc: Barcelona

Editorial: Bambú

Col·lecció: Joves Lectors

Pàgines: 136

Any: 2017

ISBN: 978-84-8343-502-1

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

Samuel Adarme
Mestre/a
M’agrada la tribu dels Zippoli

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris