La història de Teseu.

Cal que els infants tinguin a l’abast llibres que els apropin als mites clàssics de la nostra cultura per entendre el llegat cultural que heretaran. Comptem amb textos d’autors autòctons i interessants com els de M. Àngels Anglada i també amb traduccions, però sempre per a lectors més grans. Per contra, la col-lecció El Cavall Mitològic ofereix adaptacions de mites clàssics per als infants. La unitat que representa un mateix adaptador, Albert Jané, per a tots els mites s’enriqueix amb la visió que aporten els diferents il·lustradors de cada narració. Adaptar no és fàcil, especialment quan es tracta d’històries que cada vegada són més desconegudes entre els lectors. Jané fa una magnífica síntesi de la història de Teseu, sense caure en tòpics simplistes ni escriure un text telegràfic, sabent triar els moments clau del mite.
Les il·lustracions de Josep Rodés s’inspiren en les pintures de l’època, tant per la manera de representar els personatges com per la gamma de colors emprada; els seus dibuixos s’adapten plenament al text i recreen l’època amb una simplicitat aparent. Una bona combinació.

Aurora Vall

Fitxa

La història de Teseu.

Escriptor/a: JANÉ, Albert

Il·lustrador/a: Josep Rodés

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Col·lecció: El Cavall Mitològic

Pàgines: 24p

Any: 2007

ISBN: 978-84-9825-236-1

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris