Jo i el món

Si bé ja fa temps que els mitjans de comunicació usen infografies per transmetre determinada informació de manera clara i comprensible, els avenços informàtics i la preponderància del llenguatge visual han afavorit que l’ús d’aquesta classe de representació s’hagi fet extensible a altres àmbits. El seu potencial didàctic la converteix, per exemple, en un recurs ideal per als llibres documentals destinats als infants. Així ho demostren publicacions com ara la col·lecció «FlowKidz» de Flowpress o també aquest títol que tenim a les mans.

Jo i el món és un producte editorial de Zahorí, creat per la seva fundadora i directora, Mireia Trius, juntament amb la il·lustradora Joana Casals. Prenent com a fil conductor el personatge de la Martina, ens presenten informacions ben diverses sobre el nostre món i les societats que el conformen –població, idiomes, gastronomia, oci...–. Un escenari sens dubte complex que se simplifica i es fa comprensible gràcies a les representacions infogràfiques.

Ara bé, aquest procés de simplificació implica inevitablement la pèrdua de matisos. El contingut que es presenta –exposat amb rigor i amb les fonts d’informació degudament citades– no deixa de ser una selecció de dades curioses, de caràcter superficial i anecdòtic. Això no treu que Jo i el món pugui ser un llibre perfecte per fomentar les ganes de saber més sobre determinats temes.

La presentació visual de l’obra és impecable. Les representacions gràfiques no només són atractives, sinó que la forma que prenen és coherent amb el seu contingut. Una factura visual excel·lent que amaga, en canvi, alguns textos que no acaben de fluir i que contenen alguna incorrecció. 

Dit això, cal celebrar la publicació d'una obra de no-ficció d'aquesta qualitat creada a casa nostra. Esperem que sigui precedent de nous títols que mantinguin aquest llistó tan alt.

Marc Alabart

Fitxa

Jo i el món

Escriptor/a: TRIUS, Mireia

Il·lustrador/a: Joana Casals

Lloc: Barcelona

Editorial: Zahorí Books

Pàgines: 64

Any: 2019

ISBN: 978-84-17374-22-8

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris