Estic insuportable, i què?

L'educador Vicent Sanhermelando (Alboraia, 1957), persona ja bregada en el món de l'escriptura, ens ofereix una història on l'alter ego de l'autor es presenta sota la figura d'en Joan, un dels nous veïns d'en Sergi, un adolescent obligat per motius econòmics a canviar de vida, passant dels barris benestants de l'entorn de València a un pis petit i situat en una escala de veïns on cadascú té el seu paper en aquesta petita novel·la polièdrica. I és que les mirades del Sergi es van enriquint amb els detalls de les vides de Trini, la mare del protagonista; Laia, la veïna bloguera, o Laura, la nova amiga íntima, tot plegat relatat per diferents veus narratives, mirades i actors secundaris que van fent avançar la història amb prou ofici.

Sanhermelando ens ofereix una lectura correcta, que això avui en dia moltes vegades és dir molt. Els elements hi són tots, i en la justa mesura: un xic de conflicte, unes gotes d'amistat, un punt d'amor adolescent... i tot va avançant a un ritme de rellotger: sense presses però sense pauses. I aquest anar tirant fa que el lector se senti atret, pres d'una història que no per ser molt llegida es fa pesada, ans al contrari. Bon ofici, plasmat en un tema d'interès general, que de ben segur que atraparà els joves lectors. Cal demanar res més?

L'obra va merèixer el Premi Vila de Teulada de Narrativa Juvenil.

Joan Portell

Fitxa

Estic insuportable, i què?

Escriptor/a: SANHERMELANDO, Vicent

Lloc: Alzira

Editorial: Bromera

Pàgines: 200

Any: 2018

ISBN: 978-84-9026-923-7

Edat: a partir de 13 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris