El refugi del Tarek

L’Ariadna, una nena de cinquè ben eixerida, desobeeix els adults, com en els contes clàssics, i això fa que recorri Europa de punta a punta. Aquest viatge, com a polissona dins del camió de la seva mare, propicia l’acostament entre totes dues i el descobriment (i l'encobriment també!) d’en Tarek, un nen que fuig de la guerra de Síria. És una història versemblant, carregada d’emocions, amb personatges ben delineats (per començar, el tàndem filla-mare) i que reserva per al final un cop d’efecte. Els últims compassos serveixen per descobrir quin és el refugi real del nen desemparat.

Una obra reeixida, en consonància amb l’excel·lent Rut sense hac, tot i que sense el to poètic de l’excepcional Duna. Un altre però: en més d’una ocasió, les reaccions de l'Ariadna fan pensar en una adolescent més que no pas una nena. Les il·lustracions, senzilles, expressives, properes al llenguatge del còmic, ens mostren una Ariadna esquifida, tot i que el text ens diu explícitament que té algun quilo de més.

Joan Bustos

Fitxa

El refugi del Tarek

Escriptor/a: VILLANUEVA, Muriel

Il·lustrador/a: Bruno Hidalgo

Lloc: Barcelona

Editorial: Cruïlla

Col·lecció: El Vaixell de Vapor

Pàgines: 162

Any: 2018

ISBN: 978-84-661-4533-6

Edat: a partir de 11 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris