El meravellós peludiu-renudiu-xiquitiu

La petita Eddie creu que no sap fer res de res. Però el dia que es proposa trobar un bon regal per l’aniversari de la seva mare, es fa palès com pot ser d’eixerida una nena de cinc anys!

La recerca d’un regal «peludiu-renudiu-xiquitiu» la porta a fer un passeig pel barri, on la veurem parlant amb els botiguers i fent intercanvis de petits tresors.

Beatrice Alemagna (Bolonya, 1973) ha escrit i il·lustrat un àlbum rodó, ple d’encerts tant formals com narratius.

Pel que fa a la imatge, Alemagna manté la seva tècnica habitual, jugant sobre un fons color crema amb el collage i els llapis de colors, però hi afegeix un rosa fluorescent que ja trobem a la primera guarda i que tindrà un pes simbòlic important en la història.

Més detallista que mai, reivindicant el comerç de proximitat, Alemagna il·lustra un seguit de botigues, primer des de l’aparador, amb la mirada de sorpresa de l’infant, i després per dins, amb la calidesa pròpia d’aquests establiments.

Destacaria  una doble pàgina central del barri on l’autora aconsegueix representar, en una imatge estàtica, part del periple de la protagonista, dibuixant-la infinitat de vegades corrent pel carrer. 

Narrativament destacaria el joc d’intercanvis enginyosos que basteix la història, no només pel què té d'interessant aquesta pràctica entre els infants, sinó perquè dins la trajectòria de l'autora, no sempre existeix la voluntat d'escriure una història argumentalment molt ben travada, on la narració tingui tan pes com la imatge.

Afegir, si cal, l'impacte que pot tenir el conte als seus lectors: per als infants, serà ben segur un bon bany de confiança. I per als adults, una lliçó d'optimisme i un exemple de la importància de deixar prou espai als nostres infants perquè creixin lliurement.

 


 

Glòria Gorchs

Fitxa

El meravellós peludiu-renudiu-xiquitiu

Escriptor/a: ALEMAGNA, Beatrice

Traducció: Bel Olid

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Pàgines: 40 p.

Any: 2015

ISBN: 978-84-9101-018-0

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris