Dr. Miró. Look!

Tal com diu la xapa que el personatge de la portada du al pit, aquest és «un llibre amb il·lusions òptiques per mirar i pensar». No es pot definir millor el contingut de l’obra, on Enric Jardí, dissenyador i tipògraf de sòlida trajectòria professional, ofereix als infants un aplec d'imatges gràfiques fetes per comprovar empíricament com la vista ens pot enganyar davant segons quins reptes gràfics, per culpa de la persistència retiniana o d’altres fenòmens on la percepció visual ens pot induir a engany.

La majoria de les imatges que ens presenta el Dr. Miró, nom que l’autor dona al protagonista, no són de nou encuny, sinó que provenen de diferents proves empíriques fetes aquí i allà al llarg dels segles, però totes elles componen un aplec prou fascinant i interessant per a qui li encanti jugar amb els experiments, tant si és adult com infant. La majoria de les propostes del llibre són visuals, però el llibre es tanca presentant un parell de paradoxes verbals tan senzilles com fascinants.

Ben presentat, ben imprès, amb un sobre a la coberta posterior que conté materials complementaris per a les experimentacions, el llibre resulta amè i atractiu a bastament.

Teresa Duran Armengol

Fitxa

Dr. Miró. Look!

Escriptor/a: JARDÍ, Enric

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Col·lecció: Principal Infantil

Pàgines: 48

Any: 2018

ISBN: 978-84-9101-332-7

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris