De nit i de dia

Combel Editorial ens convida a gaudir de la lectura amb els més petits de la mà d'una nova col·lecció anomenada Mus Mus. Els tres títols que la formen, De nit i de dia, I el diumenge i El faquir Capdetortell, són un bon exemple de narracions breus on el ritme de les paraules i les imatges aporten allò que és essencial en un conte adreçat a la petita infància.

Els textos de l’escriptora italiana Teresa Porcella ofereixen diferents candències, amb mots que es repeteixen, rimes i també solapes que s’han d’obrir en idèntiques paginacions i que responen a diferents accions. El ritme és binari en tot el conjunt de contes i està ben resolt: a la pàgina esquerra es presenta el personatge en una situació concreta i a la dreta es conclou el microrelat gràcies a la descoberta del que hi ha darrere la solapa. El fet d'encadenar els diferents epígrafs que acaben en un final clarament definit converteix la història en una petita cançó de falda –que, per cert, es pot descarregar gràcies a un codi QR.

La proposta també inclou la presentació d'uns primers coneixements per a la mainada: el pas del temps entre dia i nit, els dies de la setmana i aprendre a comptar fins a cinc.

Totes tres propostes es desenvolupen amb senzillesa gràcies al format, a l’estructura i també a les il·lustracions, totes bastides amb enginy i amb una paleta de colors ben triats a partir d'un estil per a cada llibre. Convé ressaltar que un altre dels encerts de la col·lecció és que cada títol té una il·lustradora diferent –Sophie Fatus, Carmen Queralt i Giulia Orecchia–. Si bé totes tres aporten les seves particulars visions artístiques enfocades a aquest grup d’edat primerenc, s'assoleix una coherència global, d'acord amb la intenció d'aquesta col·lecció.

Nati Calvo

Fitxa

De nit i de dia

Escriptor/a: PORCELLA, Teresa

Il·lustrador/a: Sophie Fatus

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Col·lecció: Mus Mus

Pàgines: 12

Any: 2016

ISBN: 978-84-9101-084-5

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris