Ai, la Tina!

Ai la Tina! és un petit llibre pensat per als més petits, amb el qual Combel canvia la cara a la seva col·lecció «Cavall» dividint els volums en tres categories segons l'edat dels lectors: «Arri, tatanet», «Trot» i «Galop». Aquest llibre està classificat com a «Arri, tatanet», és a dir que, segons l’editorial, és per als que encara no són capaços de llegir.

Senzillesa i concreció són dues característiques positives del llibre, el concepte i l'escrit del qual és de Bel Olid.

Ai, la Tina! repeteix l’estructura a totes les pàgines menys a l’última, que és doble. Sempre veiem una mare sobre un fons de color amb un cercle blanc darrere seu. Tot i el hieratisme de la posició, la mare és molt expressiva a totes les il·lustracions, i realment divertida. Sobre seu apareix una frase, en lletra de pal, del tipus «La Tina quan fa…» i una onomatopeia emprada a l’altra pàgina defineix l’acció que fa la Tina. Realment, la interacció entre lector i receptor pot ser molt bona. Les onomatopeies i les accions que fa la Tina són atractives, amb diversos elements per poder fixar la mirada i gaudir. 

El treball digital, previ llapis, de Roger Zanni és vital per donar al llibre aquest ritme fresc, dotant d'un color atractiu i de dinamisme les petites situacions que mostren les il·lustracions.

Per a qui ja comenci a llegir la lletra de pal, la repetició permetrà la consolidació necessària de l’aprenentatge de les lletres.

El format –quadrat, amb les puntes arrodonides i pàgines fortes de cartó– és apte per als més petits, que el poden manipular bé.

Sergi Portela

Fitxa

Ai, la Tina!

Escriptor/a: OLID, Bel

Il·lustrador/a: Roger Zanni

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Col·lecció: Cavall - Arri, tatanet!

Pàgines: 22

Any: 2017

ISBN: 978-84-9101-221-4

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris