T'ho diré cantant

Tot en aquest llibre, des del mateix cognom de l'autor a la coberta, ens delata que és diferent. Jordi Folch (Reus, 1961) es canvia el cognom per Folck, en referència a l'estil de música. I és que aquest llibre ens ofereix un material molt poc habitual al nostre país: un musical amb moltes possibilitats de ser representat en els cursos més alts de les escoles. I per fer-ho més creïble, a més, ens inclou al final un annex on trobareu les partitures de les principals cançons, compostes per un rosari d'autors com Lau Noah, Israel Durán o Oriol Guinovart, entre d'altres. 

Tot comença quan un dia el pare i la mare de l'Ilai (bé, només el pare) decideixen partir peres i continuar cadascú la vida pel seu cantó. I aquesta notícia agafa l'Ilai tan d'imprevist que es queda sense veu, literalment. Després de veure diferents especialistes, fins i tot de ser visitat per un «metge» que l'obliga a ingressar en un centre psiquiàtric, l'Ilai reprèn la seva comunicació parlada mercès al cant, a la facilitat extrema per dir allò que vol dir tot enllaçant versos acompanyats de cançons, textos improvisats que l'editorial ha tingut l'encert de remarcar en vermell per fer-ne més patent i fàcil la lectura. La història acaba sent una comèdia musical sobre l'afany de superació i el valor de l'amistat que inclou dinou cançons perquè qui ho vulgui en faci un bon festival de fi de curs. 

He de dir que a mi els musicals sempre m'han molestat força. Però potser perquè mai els havia trobat en format de lectura, ja que aleshores, i aquí rau la virtut de l'autor, un s'adona de com de necessàries, lligades i coherents són les cançons enmig d'aquesta història. S'ha de felicitar l'editorial per la iniciativa, que tanta falta feia a la nostra llengua, i que esperem que no sigui una flor d'estiu. Un relat animat, i mai més ben dit, que us farà venir ganes de portar-lo a escena. 

Joan Portell

Fitxa

T'ho diré cantant

Escriptor/a: FOLCK, Jordi

Il·lustrador/a: Leo Flores

Lloc: Barcelona

Editorial: Publicacions de l'Abadia de Montserrat

Pàgines: 212

Any: 2018

ISBN: 978-84-9883-967-8

Edat: a partir de 11 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris