Retrat de família

Heus aquí la presentació, doble plana a doble plana, dels dotze membres d’una família capaç de reconèixer els valors i les competències de tots i cadascú. Com ha de ser, és clar. Però el cas és que els dotze membres d’aquesta insòlita família no són, precisament, genteta normal i corrent, sinó éssers que tant poden provenir de la mitologia clàssica com de la més popular i tradicional (centaures, bruixes, vampirs, fantasmes...).

Pel que ens consta, ja fa temps que l’autor treballa en aquest col·lectiu imaginari, però de moment n’ha sortit aquest botó de mostra en forma de Retrat de família: un llibre on el text està bastit amb frases curtes i sentencioses que enllacen amb unes il·lustracions on és fàcil comprovar que allò que el text enuncia és dut a terme d’una manera extraordinària pel personatge retratat. Potser aquí hi ha el punt de dificultat de l’obra, ja que no és tan segur que l’infant que està aprenent a llegir conegui prou a fons les propietats i característiques d’algun dels personatges, tot i que amb l’ajut d’un co-lector encara hi trobarà gust a descobrir-les. Les dotze imatges mantenen la frescor i la ironia habituals de l’autor, que aquí ha reeixit a fer l’enllaç de cadascuna amb l’anterior i la posterior, assolint una unitat discursiva que el relat no podia tenir.

Teresa Duran Armengol

Fitxa

Retrat de família

Escriptor/a: FARRÉ, Lluís

Il·lustrador/a: Lluís Farré

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Pàgines: 28

Any: 2018

ISBN: 978-84-9101-344-0

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris