Alça!

 

Combel edita la col·lecció «Cavall» per a primers lectors i la subcol·lecció «Arri, tatanet!» per a prelectors, amb títols com Alça!, escrit i il·lustrat per Lluís Farré.

Alça! explica la història d'un reietó que es troba un ou. Decideix tenir-ne cura i fa hipòtesis sobre quin ocell en sortirà. Serà un petit reietó com ell? Serà una cadernera? O potser un faisà o un falciot? O podem tenir una bona sorpresa! L'estructura narrativa és molt senzilla, però ofereix prou varietat per no caure en la repetició monòtona i previsible. El llibre conté unes il·lustracions expressives que alhora representen de manera molt realista diferents ocells autòctons, fàcilment reconeixibles, acolorides dins una gamma que recorda l'entorn natural i amb la presència d'espais en blanc que permeten que la il·lustració respiri i destaqui. Com és força habitual en els llibres per als més petits, les il·lustracions narren la història amb més riquesa de detalls que la part textual; el sentit de l'humor que traspua tot el llibre es trasllada al lector especialment a través de la il·lustració. El breu text en caixa alta, en posició fixa a la plana, és fàcilment llegible i ben maquetat, i permet a l'infant o adult fer-ne una lectura en veu alta amb diferents registres i gestualitat, i ofereix moltes possibilitats al narrador.

En resum, un llibre divertit, simpàtic i ben fet en tots els sentits.

 

 

Júlia Baena

Fitxa

Alça!

Escriptor/a: FARRÉ, Lluís

Il·lustrador/a: Farré

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Col·lecció: Cavall

Pàgines: 22

Any: 2018

ISBN: 978-84-9101-336-5

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris