Vacances al poble dels avis

Pere Martí és un autor ben conegut en l'àmbit de la literatura infantil i juvenil, tant per la seva tasca com a crític literari, articulista, membre de jurat, assessor literari, traductor, creador i presentador de programes sobre literatura a Ràdio Vilafranca com per la seva faceta com a escriptor.

I com a escriptor no enganya i ensenya clarament quines són les seves cartes. Es manifesta com un amant de la llengua, de la llengua neta, ben dita, ben escrita, precisa, clara, sense concessions. I també com a escriptor manifesta quines són les seves intencions: «Els meus protagonistes són tendres, tenen bones relacions amb pares i avis...» I aquestes seves dues característiques són les que ens mostra a Vacances al poble dels avis.

No parlem d'un conte ni d'una novel·la, gairebé que ens acostaríem a un llibre de viatges, perquè és això el que narra: el viatge anual per anar a fer les vacances al poble dels avis i les coses que hi passen al llarg de l'estiu. El viatge serveix als dos germans protagonistes, en Pau i l'Esther, amb alguna intervenció dels pares, per fer una relació del record de totes les activitats d'estiu amb els amics del poble dels avis, què fan, com ho preparen, com ho viuen els amics, com ho viuen ells. I en aquesta vivència es parla d'il·lusió, de joc, de relacions personals, de llibertat...

Un text ben escrit, lleuger, amable de llegir, que destil·la bon gust i que ofereix sense proposar-s'ho –o potser sí– un munt de recursos per passar unes vacances compartides ben divertides.

Fitxa

Vacances al poble dels avis

Escriptor/a: MARTÍ BERTRAN, Pere

Il·lustrador/a: Anna Mongay

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Col·lecció: Ala Delta

Pàgines: 40

Any: 2016

ISBN: 978-84-479-3051-7

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris