Unes veus a l'altra part del mur

Unes veus a l’altra part del mur és el darrer premi Enric Valor de novel·la juvenil, una història de por que aconsegueix fer créixer la inquietud del lector de manera progressiva –anant des dels indicis subtils del principi, que hom no sap encara relacionar amb res ni ningú, als fets més sinistres, relacionats amb tota la informació que l’autor ens ha anat desgranant bocí a bocí al llarg de la novel·la–, i ampliar el gruix de la sorpresa i de la trama a mesura que avança. Darrere el llibre, Vicent Enric Belda (Agullent, 1962), un autor amb una trajectòria consolidada i un grapat de premis importants al sarró.

La protagonista és una noia anomenada Paula que, arran de la mort del seu pare, s’ha de traslladar a viure a casa l’àvia, que no ha vist en sa vida; ha d'anar a viure a una casa de camp aïllada al bell mig de la ciutat de Barcelona. Fins aquí, tot aparentment normal. A casa de l’àvia, però, es trobarà amb una habitació tancada amb pany i forrellat, unes mirades estranyes i distants, uns corrents d’aire gèlids que l'afecten especialment i un passat estrany que va aflorant i que va interactuant amb tot de situacions de la infantesa de la Paula.

L’autor treballa molts fils, obre diverses vies, i tot podria esdevenir confús, però crea una estructura molt clara dividida en tres parts, que facilita el camí al lector: una posada en escena amb la presentació en present dels protagonistes i la descripció de les seves característiques, on és clau la capacitat de la Paula de veure i parlar amb els morts; una segona part on es repassa la infantesa del personatge, amb la convulsa relació familiar que l’envolta, i una tercera part on els fils s’uneixen en un nus sinistre, fins i tot dramàtic, a l’altura de tota la trama i l’expectativa creada.

Unes veus a l’altra part del mur és una història de por, ideal i recomanable per als amants del gènere, que malauradament abunda poc en la LIJ del nostre país.

Pep Molist

Fitxa

Unes veus a l'altra part del mur

Escriptor/a: BELDA, Vicent Enric

Lloc: Picanya

Editorial: Bullent

Col·lecció: Esplai

Pàgines: 182

Any: 2019

ISBN: 978-84-9904-222-0

Edat: a partir de 13 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris