Un món de famílies

Heus aquí el darrer volum d’una col·lecció prou interessant, coherent i dinàmica pel que fa al seu contingut, essencialment sociològic. Cadascun dels tres títols presenta un repertori prou ample i variat d’allò que genèricament s’anomena “família”, “mare” o “avis”. Perquè, de fet, hi ha tantes menes d’avis, mares o famílies... que val la pena mostrar-ne unes quantes modalitats, ni que sigui dins les pàgines d’aquests llibres il·lustrats i maquetats de manera estimulant i suggerent.

Centrem-nos ara en el més recent dels llibres, que segueix el patró estructural de la resta. Per a cada tipus de família –i se n’hi exposen vint-i-cinc– trobarem una presentació explicant què els va passar, o quina és la seva característica essencial, o què pretenen a la vida; una anècdota històrica extreta de personatges o objectes de bo de bo, i una possible tasca a fer en un taller experimental o una proposta de joc. Tot plegat, maldant per obrir les portes de la imaginació i el record, a fi d’obrir les mires del lector o lectora de cara a experiències que, sense que li siguin pròpies, puguin generar-li empatia. D’això en resulta una lectura amena, que permet passar del pla panoràmic al pla detall, que fa viatjar d’endins enfora i viceversa, i que et porta a posar en qüestió més d’un tòpic. Tot i així, a vegades, sobretot al capdavall del pròleg de l’autora, hi ha un cert to moralitzant molt centrat en això que ara està tan de moda: l’educació emocional.  També resulten tendres i emotives les il·lustracions de Carla Nazareth, una mica rere l’estela de Benjamin Lacombe, que també està de moda. Però el conjunt  és adient, oportú... i fa patxoca.

Teresa Duran Armengol

Fitxa

Un món de famílies

Escriptor/a: GÓMEZ MATA, Marta

Il·lustrador/a: Carla Nazareth

Traducció: Gemma Gallardo

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Pàgines: 64

Any: 2015

ISBN: 978-84-16033-49-2

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris