Un mitjó diferent a cada peu. Un peu diferent a cada mitjó

Premi de la Crítica Serra d’Or Infantil 2014.

Un àlbum que comença per una banda i comença per l’altra... i s’acaba al mig. Bé, s’acaba o comença? És la història d’una noia alegre i d’un noi més apagat que es trobaran. Tenen alguna cosa en comú, però, i a la vegada cada un té una cosa que l’altre necessita, allò que sembla que estaven buscant, la cosa per la qual caminen.

Joan Calçotets ens presenta un text que és quasi una cançó, un poema que té la mateixa estructura per a la noia i per al noi. Un text breu però evocador que deixa respirar unes il·lustracions que a partir del collage i les tècniques digitals ens endinsen en un món màgic que beu del surrealisme o de l’art d’avantguarda del segle XX.

Amb una seqüenciació molt poètica, la composició, les formes i els colors estan en consonància amb el to de tot el llibre, que té dos títols molt semblants però diferents, depenent de per quin costat es comenci.

Un joc i un exercici bonic i necessari per aprendre a ser crítics amb la imatge i els seus recursos narratius. Atenció als fora de plans, quan, per exemple, els rostres no es veuen. Piscina, Un Petit Oceà opta per buscar la diferència i l’originalitat en aquesta proposta. Arrisca, i això és d’agrair.

Sergi Portela

Fitxa

Un mitjó diferent a cada peu. Un peu diferent a cada mitjó

Escriptor/a: CALÇOTETS, Joan

Il·lustrador/a: Armand

Lloc: Tarragona

Editorial: Piscina

Col·lecció: Un Petit Oceà

Pàgines: 48

Any: 2014

ISBN: 978-84-616-8913-2

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris