Un any... Poemes per seguir les estacions

Ens agrada quan la poesia adreçada a lectors infantils trenca amb els motlles de la versificació mesurada o de la rima desmesurada, i ho fa sense sacrificar l'emoció poètica. Tenim aquí un llibre de poesia que, ordenat al ritme de les quatre estacions, ens regala un joc d'imatges, de metàfores, d'accions, de sensacions que en la seva simplicitat i densitat multipliquen els significats i encenen la mirada a la qual ens convida: tant cap a la natura exterior com cap a l'interior.

Tot el llibre està impregnat de l’ànima de l'haiku i de l'afany d'aquest tipus de poesia, que busca atrapar la vida en l'instant en què s'expressa. Els poemes no s'atenen a la forma mètrica típica (5-7-5 síl·labes per vers), però sí a la seva vocació de confrontar imatges d'un entorn natural amb descripcions d'accions mínimes d'una situació particular, per fer sorgir d'aquest xoc una sensació intensa, una emoció que pot anar tant cap a la malenconia com cap a l'exaltació i la rauxa.

La senzillesa dels textos, de tres o quatre versos cadascun, es reforça amb un treball d'il·lustració que es basa en figures retallades de papers de colors plans. Les il·lustracions capturen fragments mínims del text i els converteixen en formes i colors que multipliquen la intensitat poètica del conjunt. El detall de conservar a les guardes del llibre els papers amb els espais buits que van quedar després de la retallada de peces ens parla d'aquesta vocació de la il·lustradora per atrapar, fins i tot en el buit, fins i tot en el que s'escapa, des del principi i fins al final, allò que pot i no pot llegir-se en un poema.

Aquest llibre és una mostra més del bon moment en què es troba la LIJ xilena actual, tant en poesia com en il·lustració.    

Germán Machado

Fitxa

Un any... Poemes per seguir les estacions

Escriptor/a: QUINTEROS, Ángeles

Il·lustrador/a: Ángeles Vargas

Disseny: M. Ángeles Vargas; Victoria Pazmiño

Lloc: [Barcelona]

Editorial: Yekibud

Pàgines: 34

Any: 2017

ISBN: 978-84-947989-3-1

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris