Un Ratolinet Pérez molt modern

Un Ratolinet Pérez molt modern, produït pel laboratori barceloní Sami Apps amb el patrocini del Departament de Cultura, adapta un títol existent en paper i editat el 2015 per l’editorial Corimbo, en què el fill del Ratolinet Pérez, amb l’ajut de les noves tecnologies, va per diverses llars a recollir les dents de llet que han caigut i fer feliços els més petits, tot substituint les animetes o els angelets de la tradició catalana. Amb tanta tecnologia (un abús de selfies inclòs) i la manca d’experiència, però, el petit rosegador oblida còmicament alguna de les seves tasques.

L’app s’ofereix en diverses llengües, inclòs el català, que sempre és una bona notícia. La digitalització que s’ha fet del llibre imprès, però, no permet que la interacció ampliï i enriqueixi l’experiència i la comprensió lectores, ja que el pas al mitjà digital sovint es limita a l’emissió de sons sense sentit i a possibilitats aïllades de moviment. Són interessants, en canvi, les activitats i jocs complementaris fora de la narració: completar puzles d’algunes escenes, ampliar amb informacions addicionals l’origen de la història o d’algun dels personatges i altres opcions que fomenten la creativitat dels més petits (com redibuixar el relat o crear-ne noves versions). També són elogiables l’ergonomia fàcil i segura i la proposta tècnica perquè el lector enregistri en àudio una nova versió de la història. Això darrer, de fet, serveix per substituir unes veus en off que trontollen, amb una locució inadequada i amb problemes de dicció en els sons propis de la nostra llengua. Encoratgem els seus desenvolupadors, doncs, a millorar tots aquests aspectes en futures actualitzacions d’aquesta app perquè la biblioteca infantil digital catalana es pugui anar engruixint amb obres de qualitat.

Disponible a Google Play i Apple Store

 

Cristina Correro

Fitxa

Un Ratolinet Pérez molt modern

Escriptor/a: GALAN, Ana

Il·lustrador/a: Marta Sedano

Lloc: Barcelona

Editorial: Sami Apps

Any: 2016

ISBN: .

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris