Train Kids

Dirk Reinhardt (Bergneustadt, Rin del Nord-Westfàlia, Alemanya, 1963) ha entrat amb força al panorama literari juvenil. Aquest autor alemany, de formació historiador, fa relativament poc que ha apostat plenament per escriure i, encertadament, ha començat per la literatura juvenil, darrerament un xic mancada de crítica social. I és que a Train Kids Reinhardt ens mostra la duresa que ha de suportar l'emigrant adolescent sud-americà per arribar a la Terra Promesa, en aquest cas els Estats Units. Durant un trajecte de milers de quilòmetres i de diversos mesos, el jove que s'atreveix a deixar casa seva i a emprendre aquest camí pot ser robat, violat, atonyinat, segrestat i, fins i tot, assassinat. Durant aquests mesos de patiment, de por i de desconfiança travessarà rius i ciutats, s'enfilarà a trens i haurà de deixar la seva vida en mans d'altres a fi d'aconseguir arribar a una terra on, tot i això, continuarà vivint en el màxim anonimat a fi que no el deportin. 

L'autor, de la mà de cinc joves –en Miquel, en Fernando, l'Emilio, la Jaz i l'Àngel–, ens ofereix un retrat contemporani en el qual retrata les penúries d'aquests adolescents, que es veuen obligats a convertir-se en adults en pocs mesos.

Reinhardt, com a bon periodista que va ser, com a bon investigador a la recerca del retrat més proper a la realitat, com deia Robert Capa, es va passar mesos entrevistant joves adolescents que, tot i ser conscients dels perills que corrien, s'enfrontaven a la travessa de Mèxic. 

Un viatge iniciàtic a imatge del de Huckleberry Finn, però que en aquest cas ens toca de més a prop. De ben segur que els lectors sabran posar cara a cadascun d'ells sigui en aquesta frontera mexicana, a l'estret de Gibraltar o a Turquia. Un llibre necessari que sortosament ha arribat a temps a les nostres mans. 

Joan Portell

Fitxa

Train Kids

Escriptor/a: REINHARDT, Dirk

Traducció: Montserrat Franquesa Gòdia

Lloc: Lleida

Editorial: Pagès

Col·lecció: Nandibú Jove

Pàgines: 352

Any: 2016

ISBN: 978-84-9975-774-2

Edat: a partir de 13 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris