Tants barrets, tants caps.

Així com, literàriament, hi ha bestiaris, també hi podria haver «barretaris», «sabataris», etc. Si més no, aquest sembla ser l’objectiu d’aquest nou llibre de Pep Molist, on se’ns mostra una nova faceta del seu estil. Aquest cop ofereix poemes, que precedeixen una descripció breu i sucosa de cadascun dels tipus de barret mitjançant unes molt adients il·lustracions de Roldán, l’il·lustrador ideal per a aquest tipus de facècies.
El rigor habitual de l’autor li permet fer una classificació molt suggeridora dels barrets: n’hi ha de màgics, elegants, exòtics, de feina, reials, religiosos i literaris, és a dir, aquells que cofen un personatge de paper i tinta com Jhon Silver (excel·lent el poema que dedica al seu tricorni) o Pinotxo. L’estructura d’aquesta classificació fa que el llibre resulti molt adient per establir una sèrie d’animacions lectores, ampliant-ne o comentant-ne el contingut. L’estil de les descripcions col·loca l’obra entre les proses nar-ratives més originals d’enguany, si bé no tots els poemes assoleixen la mateixa qualitat i se’n troba algun amb el peu forçat.

Teresa Duran

Fitxa

Tants barrets, tants caps.

Escriptor/a: MOLIST, Pep.

Il·lustrador/a: Gustavo Roldán.

Lloc: Barcelona

Editorial: Pub. Abadia de Montserrat

Col·lecció: Els Flautats

Pàgines: 132p.

Any: 2004

ISBN: 84-8415-676-1

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris