Si arriba l'hivern, digueu-li que no hi soc

Al petit protagonista i alhora narrador d’aquesta història l'entusiasma l’estiu: no troba el moment de sortir de l’aigua i, a més, els gelats són tan deliciosos! Malauradament, el seu despreocupat gaudi es veu alterat quan la seva germana l’adverteix que ja fa bé d’aprofitar els plaers que li proporciona l’època càlida de l’any perquè, en un no res, arribarà el fred i ja se’n podrà ben oblidar. Atent i sorprès, escolta les diferents descripcions de la nena, amanides amb detalls que no fan més que angoixar-lo. Malgrat tot, quan arriben primer la tardor i després l’hivern, s’adona que també en pot extraure infinitat de coses positives.

Veiem, doncs, que la voluntat de la proposta no és altra que ajudar els petits lectors a familiaritzar-se amb els canvis d’estacions i a saber treure profit de cada moment viscut. L’àlbum, escrit i il·lustrat per Simona Ciraola, es beneficia, precisament, de l’autoria única, ja que els dos llenguatges construeixen ensems la narració i li donen el sentit complet. Per posar un exemple: en ple hivern, el protagonista diu que no ha trobat a faltar els gelats, i aquesta escarida informació textual es veu ampliada pel dibuix que el mostra amb un bigoti de xocolata i un tassó entre les mans.

De fet, l’expressió plàstica té caràcter, amb unes il·lustracions d’aire amenaçador quan la germana l’informa sobre el mal tràngol que l’espera («tot serà taaan avorrit i tindràs taaant de fred») que es combinen amb d’altres que destil·len delicadesa, com ara la que representa el bosc tardoral. L’efecte visual està reforçat per uns potents plans picats i per l’encert de la paleta de colors d’inspiració vintage, en què destaquen els liles, els turqueses, el groc mostassa o el verd aigua, puntuats per intensos detalls magenta.

Gemma Mulet Cugat

Fitxa

Si arriba l'hivern, digueu-li que no hi soc

Escriptor/a: CIRAOLO, Simona

Il·lustrador/a: Simona Ciraolo

Traducció: David Guinart Palomares

Lloc: Picassent

Editorial: Andana

Pàgines: 32

Any: 2020

ISBN: 978-84-17497-72-9

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris