Sentiments trobats

Entre la ficció i la no-ficció, la lectura i el joc, la imatge i la paraula. Vet aquí una proposta editorial diferent, polièdrica i transversal.
 
Sentiments trobats presenta setze dobles pàgines il·lustrades i setze franges de text, en un tall inferior, que poden combinar-se de múltiples maneres gràcies a l’enquadernació en espiral. Al cantó esquerre, les il·lustracions mostren l’evolució d’un freixe; al cantó dret, l’interior d’una casa –dividida en setze vinyetes– on conviuen els set membres d’una família. Per la seva banda, cada franja de text ens parla sobre un grup d’emocions determinat.
 
L’obra permet diferents nivells de lectura i interaccions possibles: observar el pas del temps amb els canvis de l’arbre, cercar detalls amagats per la casa, resseguir la història de cadascun dels personatges, identificar què senten a partir de relacionar text i imatge, discutir interpretacions...
 
Les magnífiques il·lustracions d’Elena Odriozola, realitzades amb llapis de diferent duresa i gruix, retraten escenes íntimes i familiars d’allò més evocadores, sovint amb una aura inquietant. Els acurats i entenedors textos de Gustavo Puerta Leisse s’adrecen directament a nosaltres i ens conviden a reflexionar sobre els matisos que té cada sentiment. 
 
Una factura artística impecable en un llibre molt ben editat que, tanmateix,
si tenim en compte la recent proliferació de llibres per a infants sobre emocions, podem agafar amb suspicàcia. Fàcilment ens podem preguntar: la bona literatura no hauria de ser, per si mateixa, una experiència emocional?
 
Però en aquest cas és innegable el potencial que pot tenir una obra d’aquestes característiques –que ofereix més preguntes que respostes i que tracta l’infant amb respecte, com a subjecte pensant– per fomentar la reflexió i el diàleg al voltant d’un aspecte que certament és al punt de mira del món educatiu. Un llibre amb vocació de fons, per tornar-hi sovint. 

Marc Alabart

Fitxa

Sentiments trobats

Escriptor/a: PUERTA LEISSE, Gustavo

Il·lustrador/a: Elena Odriozola

Traducció: Miquel Desclot
Correcció: Clara Jubete Basseiria

Lloc: [Sant Sebastià]

Editorial: Ediciones Modernas El Embudo

Col·lecció: M'Ho Penso

Pàgines: 42

Any: 2020

ISBN: 978-84-120418-7-3

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris