Rufus, el ratpenat apassionat dels colors

Creat el 1961, Rufus és l’àlbum de Tomi Ungerer que precedeix l’exitós Els tres bandits. Volem dir que és una obra primerenca d’aquest reconegudíssim autor, un dels més brillants de la seva generació, que, als inicis, acostumava a apostar per animals d’escàs carisma com a protagonistes. En aquest cas, el protagonista és un ratpenat que, acostumat a viure a les fosques, descobreix per atzar el lluminós món dels colors, del qual es convertirà en fanàtic.

El traç sempre segur de l’autor, el seu color contrastat, i la seva passió per l’ofici d’artista són fàcils de reconèixer en aquest títol, potser no el millor de la seva trajectòria, però sí un dels més adients per a lectors incipients, no sempre capaços de copsar en plenitud tota la ironia contestatària d’altres obres considerades majors.

Com que Ungerer és ja un clàssic amb tots els ets i uts, no es pot fer més que lloar la iniciativa de Kalandraka perquè els joves lectors coneguin de principi a fi la producció completa de la seva obra. Llarga vida a Ungerer, a Rufus i als colors brillants.

Teresa Duran Armengol

Fitxa

Rufus, el ratpenat apassionat dels colors

Escriptor/a: UNGERER, Tomi

Lloc: Barcelona

Editorial: Kalandraka Catalunya

Pàgines: 36

Any: 2017

ISBN: 974-84-16804-17-7

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris