Refranys per a tothom

L'editorial Baula presenta el recull Refranys per a tothom, recopilats i organitzats per Pep Molist i il·lustrats per Lucía Serrano. No hi ha cap sorpresa, són els refranys de sempre, potser perquè ara no en generem o, si en generem, ningú no se n'adona, i estan agrupats temàticament: el temps, el món i el born, l'escola, les cases, l'alegria i la tristor, i la festa. Cada refrany va acompanyat d'una il·lustració que generalment ajuda a la comprensió de la dita, però que de vegades hi fa una mirada irònica o hi fa broma.

Pot sorprendre trobar refranys que ens han arribat en castellà, però que tenen la seva equivalència de fons i de forma en català: «Cada mestre té el seu llibre» / «Cada maestrillo, su librillo», o bé «De músic, boig i poeta, tots en tenim una miqueta» / «De sabio poeta y loco, todos tenemos un poco». I és que hi ha refranys que són propis d'un espai geogràfic concret, però no de tot el domini lingüístic del català.

És bo que, de tant en tant, surti algun nou llibre amb reculls de parla popular, pel que té de tradició, de riquesa lingüística, de saviesa popular, de sonoritat... que ens aporti valor lingüístic afegit i que doni color a aquesta, massa sovint, trista, dissortada i maltractada llengua.

Fitxa

Refranys per a tothom

Escriptor/a: MOLIST, Pep

Il·lustrador/a: Lucía Serrano

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Pàgines: 120

Any: 2016

ISBN: 978-84-479-3062-3

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris