Ramir el boxejador

La força no és el millor camí per arribar a una determinada finalitat. Aquest pot ser un dels missatges que Ramir el boxejador i el seu autor, Lirios Bou, semblen voler transmetre.

En Ramir és fill d’una gran saga de familiars boxejadors i boxejadores. Tothom n’espera que doni continuïtat a aquesta tradició familiar i esdevingui un gran campió. A ell no li fa res, però la seva concepció del que hauria de ser un combat i com portar-lo a terme dista molt de la que se n’espera.

Abans del primer combat, els seus pares li regalen uns guants de boxa que porten l'herència de molts èxits familiars. En Ramir, però, farà una forta abraçada al seu contrincant i perdrà el combat, cosa que deixarà trista la seva família. En Ramir, doncs, haurà de pensar com enfrontar-se a un combat respectant al mateix temps les seves conviccions. Així que pensa i pensa fins que troba unes solucions ben curioses i imaginatives per poder guanyar combats sense emprar la violència: ja veureu si se’n surt!

Un llibre amable, i quasi necessari, que, amb humor i sense ser alliçonador, ens permet extreure les nostres pròpies conclusions.

El text, clar i concís, neda bé dintre de les il·lustracions, d’una manera clàssica i amb una tipografia molt adient. Text i il·lustracions, quasi sempre a sang, respiren, i generen ritme gràcies al constant canvi de colors de fons; de tant en tant s'empra el blanc per ajudar a millorar la narrativa visual.

L’art final és totalment digital i les formes apareixen directament a partir del color; fins i tot les línies de contorn, que van apareixent i desapareixent a conveniència. Es fa servir una molt atractiva gamma de colors basada en els terra i els verds que combinen a la perfecció.

El llibre és un cant a no jutjar per les aparences, a creure en els ideals, a gaudir de les arts, a reivindicar la diferència, a rebatre idees preconcebudes del gènere.

Ramir el boxejador, colpeja fort... amb amor. Booktràiler

Sergi Portela

Fitxa

Ramir el boxejador

Escriptor/a: BOU, Lirios

Il·lustrador/a: Lirios Bou

Traducció: Maria Rossich

Lloc: Algesemí

Editorial: Andana Editorial

Col·lecció: Álbumes Locomotora

Pàgines: 40

Any: 2018

ISBN: 978-84-17497-04-0

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris