Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?

Aquesta és una faula totalment actual i moderna. Amb el protagonisme d’uns castors i unes llúdrigues, l’autora intenta explicar conceptes tan presents en la vida dels adults del segle XXI com especulació, bombolla immobiliària, hipoteca, desnonament..., i aquesta intenció, que es percep ben clara en la història, és explicada al final del llibre. L’exemple és molt explícit: uns castors es dediquen a ampliar el dic i a construir llorigueres per a llúdrigues que les adquiriran a canvi d’arrels de gerd. La cobdícia desmesurada acabarà portant els castors i el seu estimat territori a la ruïna.

El llibre, que en primera instància fou editat per Proteus, ara ha estat reeditat per Comanegra. L’autora, Montse Junyent, és creadora d’un web anomenat Educar per transformar, que utilitza els contes per treballar els valors. La història està ben desenvolupada i resolta, malgrat que el missatge i el to alliçonador, a estones, treuen una mica massa al cap entre el fet literari.

Les il·lustracions de Pep Boatella són efectives i el marc creat a cada doble pàgina és divers i molt atractiu. Tot i descriure de forma bastant realista els fets, aconsegueix que els personatges i el paisatge traspuïn sentiments i escalfor. El llibre guanyaria valor i intensitat amb un text una mica més breu.  

Pep Molist

Fitxa

Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?

Escriptor/a: JUNYENT, Montse

Il·lustrador/a: Pep Boatella

Lloc: Barcelona

Editorial: Comanegra

Pàgines: 44

Any: 2015

ISBN: 978-84-16033-66-9

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris