Poca broma amb les vacances!

El segon títol de la sèrie «Els Embolics de la Judit i el Johan» segueix amb les peripècies dels dos protagonistes que van fer la seva aparició a Poca broma amb la xocolata! La Judit —també narradora— remet el lector al títol anterior en diverses ocasions, com quan li recorda a en Johan que és la seva «amiga de l’ànima» i que ella és «l’amic no imaginari» d’en Johan o quan afegeix notes a peu de pàgina que reprodueixen fragments d’aquell primer lliurament. 

Si bé el nombre de pàgines podria tenir, d’entrada, un efecte dissuasori, només cal donar un cop d’ull a la mida de la font i a l’estructura en capítols curts o bé llegir unes poques línies per adonar-se que el jove lector se’n sortirà de sobres. Farran prioritza l’acció per damunt de la descripció per construir, amb un ritme narratiu molt àgil, la memòria estival d’aquests amics.

A més d’encadenar les anècdotes en una successió amb transicions mínimes, l’autora presenta uns personatges trapelles i aventurers que reforcen el dinamisme del text. Cadascun està caracteritzat amb uns trets que Farran s’ocupa de recuperar per tal que el lector els visualitzi immediatament. Així, la Judit és la del «Zum!», és a dir, la de l’execució d’idees brillants, i el Jordi Moreno és el que sempre es «menja» els senyals de trànsit.

Els malentesos i l’ús de recursos com ara la construcció de tirallongues de paraules afegeixen un toc d’humor al text. Així mateix, per sota de cada barrabassada de la colla s’amaga un riu de justícia, de solidaritat i d’estima que l’autora manté parcialment ocult fins al final de cada anècdota.

Sales aporta unes il·lustracions en gamma de grisos que incrementen la força del text amb punts de vista agosarats, sumant-se a la jovialitat i entusiasme de l'obra.

Gemma Mulet Cugat

Fitxa

Poca broma amb les vacances!

Escriptor/a: FARRAN, Ester

Il·lustrador/a: Jordi Sales

Lloc: Barcelona

Editorial: Edicions del Pirata

Col·lecció: Els Embolics de la Judit i el Johan

Pàgines: 232

Any: 2017

ISBN: 978-84-940093-5-8

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris