Piscina poesia

La poesia és frescor, i de la mà de l’editorial tarragonina Piscina, Un Petit Oceà, nascuda el 2011, el lector podrà submergir-se en una mar de textos que estimulen els sentits: des de la vista, a «Un mitjó a cada peu» i «Diccionari de colors», a l’oïda, si ens capbussem a «El “zzzzzz” d’un mosquit». Aquest és el gran mèrit de l'obra que tenim a les mans, que recull una selecció del que aquest segell editorial ha anat publicant en aquests darrers anys per commemorar gairebé una dècada d’edicions de textos on paraules i il·lustracions conformen històries de tot tipus, que el que pretenen és sorprendre el lector i estimular la seva imaginació per crear noves realitats o transformar espais ja existents. Si tornem a l’obra que ara ressenyem, veurem que és així: per exemple, els quatre textos encapçalats pel títol «Mapa de les ciutats somniades», que estan dedicats a municipis com Constantí, Valls, Salou i Vila-seca.

L’únic però que hem de plantejar a Piscina poesia és que no hem sabut trobar els motius que han dut l’editor a triar uns textos i no uns altres. És clar que la poesia i la tria de versos i històries obeeix a raons diferents, totes elles lloables, però hauria estat bé explicitar-ho al pròleg de l’obra.

Les il·lustracions, sobre un fons crema, són precioses, i sens dubte ajuden a imaginar la història poètica que es convida a llegir.

Moisès Selfa

Fitxa

Piscina poesia

Escriptor/a: DIVERSOS AUTORS

Il·lustrador/a: Maria Beitia

Lloc: Tarragona

Editorial: Piscina, Un Petit Oceà

Pàgines: 64

Any: 2020

ISBN: 978-84-121292-6-7

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris