Petit xef

A la família Gat ja la vam conèixer en un primer àlbum publicat per Combel el 2014 titulat Petit vianant, que ens apropava a la circulació viària. Ara, els Gat han decidit de posar en marxa un restaurant que no és un restaurant qualsevol: és una cuina sobre rodes, en un petit camió per portar plats suculents a tot arreu, i li han posat La Sardineta perquè només hi serviran menús de peix.
Tots els de casa hi tenen un paper: el pare n’és el maître; la mare, la xef, i el Petit gat fa de mosso de cuina. I és que un restaurant porta molta feina, i cal anar a comprar, organitzar la cuina i tenir-la ben neta, preparar els aliments i cuinar-los, i tenir cura del servei als clients! I tot això és el que podrà descobrir el lector mentre obre i tanca pestanyes i desplegables, va a comprar els ingredients, els distribueix correctament a la nevera i es familiaritza amb els noms dels estris de cuina i amb les normes bàsiques de seguretat que s’han de seguir a l’hora de cuinar. També aprendrà com es para una taula, com es col·loquen els coberts, i com s’han d’atendre els comensals.
El llibre es clou amb un desplegable que reprodueix el restaurant i incorpora també uns fulls retallables amb les figures de la família Gat al complet, i un munt de plats, gots, coberts i estris de cuina que podem fer servir per recrear la història. I, com és habitual en els llibres de Patricia Geis editats per Combel, tots els mecanismes manipulables tenen sentit i funcionen d’allò més bé, i permeten descobrir un munt d’aspectes amagats que ens amplien la informació visual i textual.
Aparentment, doncs, un llibre per a molt petits, tot i que algunes propostes, com ara la de decidir a quina botiga trobarem més bon preu per fer un menú ajustat al pressupost, impliquen recursos de càlcul complexos i segurament requeriran el suport d’un adult.

Mònica Baró

Fitxa

Petit xef

Escriptor/a: GEIS, Patricia

Il·lustrador/a: Patricia Geis

Lloc: Barcelona

Editorial: Combel

Pàgines: 12

Any: 2018

ISBN: 978-84-9101-382-2

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris