Paraulotes de les fines

L'escriptor Pep Molist, amb una amplíssima trajectòria dins la narrativa infantil i guanyador de diversos premis literaris, signa el llibre de poemes Paraulotes de les fines. Tot i que habitualment escriu narrativa, ja havia fet anteriorment alguna altra incursió dins el gènere poètic (Tants barrets, tants caps, mostra de barrets, capells i gorres o El llençol fantasma i altres petits tresors de la meva habitació).

Paraulotes de les fines ofereix un ampli recull de poemes sobre aquelles paraules prohibides que la Fina Capa Liles, com s'explica a la introducció, ha evitat dir en la seva infància. El binomi entre poesia i humor sol donar bons resultats: divertit, desimbolt, simpàtic i molt positiu, el llibre regala als joves lectors una munió de paraules noves i «estranyes» (escorniflaire!, xitxarel·lo!), sense por d'introduir vocabulari complex; més aviat convida a emprar-lo. Els poemes presenten mètriques variades i mantenen la qualitat en tot el llibre. Si llegim entre línies, també trobem temes molt interessants a tractar amb els infants (les pors, la diferència, etc.), molt sentit de l'humor i pinzellades molt poètiques (en «Pispa i Somiatruites», per exemple) que enriqueixen encara més el recull.

Les inconfusibles il·lustracions d'Òscar Julve casen molt bé amb el tarannà dels textos: comparteixen varietat, color i humor. La maquetació, tipografia i format del llibre són molt encertats i agradables. Finalment, l'aire «bibliotecari» del llibre (les fitxes bibliogràfiques per a les paraulotes i la presència d'un índex al final del llibre —tot i que barreja categories amb poemes—) encara potencia més la idea de ser un catàleg de paraulotes.

En conjunt, és un llibre que els lectors gaudiran de ben segur!

Júlia Baena

Fitxa

Paraulotes de les fines

Escriptor/a: MOLIST, Pep

Il·lustrador/a: Òscar Julve

Lloc: Algemesí

Editorial: Andana

Col·lecció: Vagó de Versos

Pàgines: 64

Any: 2017

ISBN: 978-84-16394-68-5

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris