On és l'estel?

On és l’estel és un llibret senzill, de paper setinat, escrit en lletra lligada i amb espaioses il·lustracions de colors suaus que omplen sempre les dues pàgines obertes. Desenvolupa una acció domèstica, en un entorn familiar.
Un nen i una nena, germans, volen muntar sols el pessebre, atès que els seus pares van massa enfeinats. Busquen la caixa on es guarden les figures, les trauen una a una, les col·loquen curosament al lloc escaient, però no troben l’estel que ha d’anar sobre l’estable. Finalment, trobaran una solució enginyosa al petit problema.
El llibret està pensat per desenvolupar l’autonomia lectora dels que s’inicien en el món de la lectura, i –d’alguna manera– també transmet un missatge o model d’autonomia: els germans no tan sols són capaços de muntar sols el pessebre, sinó també de resoldre amb els seus mitjans la mancança que se’ls presenta. Escrit amb frases senzilles i diàlegs breus i quotidians, el llibre d’Ana Gasol en fa venir ganes d’obrir capses i començar a muntar el pessebre de casa, encara que no en sigui el temps!

Caterina Valriu

Fitxa

On és l'estel?

Escriptor/a: GASOL, Anna

Il·lustrador/a: Ona Caussa

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Col·lecció: Ala Delta. Sèria Blanca

Pàgines: 32

Any: 2014

ISBN: 978-84-479-2688-6

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris