Nou maneres de no trepitjar un bassal

Nou maneres de no trepitjar un bassal és, efectivament, un manual divertit de consells per no embrutar-se les sabates lluents i els mitjons blancs quan descobreixes que el carrer és ple de bassals. Així, col·locar-hi un camí de pedres, traspassar-lo amb la bicicleta del veí, buscar un gronxador i fer un salt de cangur són només algunes de les propostes que es presenten en aquest curiós catàleg de situacions estrambòtiques que Susanna Isern presenta juntament amb tot un seguit d’anotacions que accentuen el caràcter còmic i rialler d’aquest text. D’altra banda, les il·lustracions de Maria Girón complementen aquestes instruccions amb unes escenes alegres i coloristes, tota una reproducció de la vitalitat i l’energia infantil. A més, cal destacar les guardes, que s’encarreguen d’obrir i tancar el llibre d'una manera original amb un mapa que situa, primer, tots els bassals del poble, i per acabar, una rentadora preparada per a posar-se en marxa.

Certament, sempre que tractem d'evitar una cosa resulta encara més abellidor fer-la, i tots els esforços per defugir-ho poden acabar en fracàs. Per això cal tenir present que és possible que hi haja moltes altres maneres de no trepitjar un bassal, sí, però si les deixem per a un altre dia i tornem a casa saltant-hi des de ben amunt, com si no hi hagués un demà, ens embrutarem la roba i caldrà llavar-la, però potser també ens farà més feliços. O això, almenys, és el que ens recomana finalment aquest àlbum. Tot i que si ho fem amb impermeable i botes de pluja, millor.

 

Clara Berenguer Revert

Fitxa

Nou maneres de no trepitjar un bassal

Escriptor/a: ISERN, Susanna

Il·lustrador/a: Girón

Lloc: Barcelona

Editorial: Takatuka

Any: 2017

ISBN: 978-84-16003-80-8

Edat: a partir de 7 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris