No llegiré aquest llibre

La parella Julve/Copons torna a la càrrega després d'algunes històries creades a quatre mans, la més exitosa de totes, Jo, Elvis Riboldi. Els nous protagonistes, en Jul i la Lia, ens poden recordar una mica el tarannà sapastre i passota de l'Elvis, però aquesta història vol furgar una miqueta més. En realitat, l'argument en si és una aportació més a la gran quantitat de llibres que volen reflexionar sobre tots els avantatges de la lectura, però hi ha un parell d'aspectes que el fan un llibre diferent.

Un dels grans encerts és que el públic al qual pot anar dirigit es pot sentir interpel·lat i pot enganxar-se fàcilment a la lectura: tant la temàtica com la seva estructura i disseny (grans quantitats de diàlegs, il·lustracions abundants, llistes i esquemes, capítols curts...) poden ajudar a aconseguir-ho. L'altre gran encert és la innovació del format: una novel·la gràfica dins d'una altra novel·la gràfica. En Jul és un nen a qui no li agrada llegir i li cau a les mans aquest llibre. De mala gana comença la lectura i, després d'haver arrufat el nas i haver fet uns quants comentaris negatius, la protagonista del llibre que llegeix, la Lia, surt de la història i a partir d'aquí s'estableix un diàleg entre ells dos sobre el llibre i l'univers literari. Tot això, narrat de manera fresca i desenfadada aprofitant tots els ingredients del còmic.

El ritme és frenètic i a vegades cal concentrar-se per no perdre's o fer-se un embolic. Potser aquest és un dels punts a revisar del llibre. La resta és excel·lent: una història divertida, amb uns personatges ben definits, una combinació perfecta i imprescindible entre il·lustracions i text, i un final previsible però ben lligat.

Marc Rodríguez Juanola

Fitxa

No llegiré aquest llibre

Escriptor/a: COPONS, Jaume

Il·lustrador/a: Òscar Julve

Lloc: Barcelona

Editorial: La Galera

Pàgines: 190

Any: 2017

ISBN: 897-84-246-6167-0

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris