No hi havia a València...

Mercè Climent és una escriptora i editora amb una àmplia (i premiada) trajectòria, tant en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil com en la narrativa i la poesia per a adults. A la novel·la juvenil No hi havia a València…, editada per Sembra Llibres, l’autora narra la relació que estableixen Jade i Àlex, adolescents que van forjant la seva amistat a partir de cartes que es deixen a la taula de l'institut. A poc a poc, anem coneixent les seves vides, desitjos i inquietuds, alhora que la seva amistat esdevé més ferma i la trama va descobrint veritats ocultes.

No hi havia a València... és una història realista narrada amb delicadesa i subtilitat, esquitxada de referències culturals sense que resulti forçat i amb una construcció rica de personatges, que atorguen força, profunditat i credibilitat a la narració. Tot i tractar temes tan actuals com la identitat de gènere i la llibertat a l'hora d'estimar, a diferència d'algunes obres destinades al públic juvenil, no traspua alliçonament; l'autora explora aquests temes amb naturalitat a través dels seus personatges i el resultat és una bona història que es viu i es gaudeix. Presenta un ritme regular i un ús del llenguatge bell i acurat; els pocs (però sorprenents) girs afegeixen intensitat a la trama, que va in crescendo i aconsegueix implicar emocionalment els lectors. L’estructura en tres parts, una per a cada personatge i una final conjunta, adquireix sentit en relació amb el contingut de l’obra i acompanya el lector en la seva lectura i comprensió.

Quant a la maquetació, la plana queda una mica atapeïda amb la combinació de cos de lletra i l’interlineat, però la tria de la tipografia fa que la lectura sigui agradable i no representa cap problema per a lectors avesats. 

Júlia Baena

Fitxa

No hi havia a València...

Escriptor/a: CLIMENT, Mercè

Lloc: València

Editorial: Sembra

Col·lecció: Llavors

Pàgines: 249

Any: 2021

ISBN: 978-84-16-69862-2

Edat: a partir de 15 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris