Món cruel

Wonder Ponder va crear l’any 2014 un concepte de filosofia visual amb l’objectiu d’apropar nens i nenes a qüestions filosòfiques d’una manera engrescadora, altament participativa i òpticament atractiva. Des d’aleshores han publicat tres títols, tots escrits per Ellen Duthie i il·lustrats per Daniela Martagón, que ara ens arriben traduïts al català de la mà de la Bel Olid.

Totes les obres d’aquesta col·lecció, curosament editada per Raquel Martínez Uña, tenen el mateix format: una capsa que conté làmines amb diferents escenes en una cara, i moltes preguntes a l’altra; un pòster, uns suggeriments d’ús, i propostes en blanc perquè els infants imaginin noves qüestions. Món cruel és el primer títol publicat i fa rumiar sobre la crueltat, els agents i les intencions que l'envolten. El segon i tercer títol, Jo, persona i El que tu vulguis, proposen una reflexió sobre la identitat i la llibertat.

La col·lecció segueix una tradició filosòfica iniciada en dècades precedents per autors com Arnold Lobel o Jostein Gaarder, i per productes editorials similars, com les obres editades per l’editorial francesa Milan. Tota la sèrie es presenta amb un format i contingut innovador, interactiu i transgressor. Wonder Ponder té altres títols al calaix, i ja disposa de traduccions en llengües com l’anglès, el turc o el coreà.

És de celebrar poder disposar de la versió catalana d’aquest projecte tan ben elaborat, tant pel que fa a la proposta gràfica com a les preguntes que s’hi plantegen, i que promou el diàleg i la reflexió filosòfica a l’escola, en família o en altres espais de mediació.

Cristina Correro

Fitxa

Món cruel

Escriptor/a: DUTHIE, Ellen

Il·lustrador/a: Daniela Martagón

Traducció: Bel Olid

Lloc: Madrid

Editorial: Wonder Ponder

Col·lecció: Wonder Ponder

Any: 2016

ISBN: 978-84-943167-6-0

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris