Migrants

Després de Què és la guerra?, Eduard Altarriba ens presenta un nou títol del seu projecte Alababalà de llibres de coneixements per a infants. En aquesta ocasió ens acosta al fenomen de la migració des d’una perspectiva històrica, però sobretot molt actual, i descriu les causes, els efectes i els mecanismes de control que els països apliquen a les persones migrants.

Així, l’obra descriu les diverses maneres que tenim, avui, de dificultar o intentar frenar les migracions mitjançant fronteres, passaports i visats que creen barreres entre les persones, com els migrants més desafavorits sovint han de confiar en màfies per desplaçar-se i la reacció que la migració provoca en els països de destí, amb l’aparició d’estats d’opinió i partits polítics contraris a l’arribada de persones migrants. Al final del llibre, s’hi incorporen uns dossiers que analitzen la crisi migratòria a la Mediterrània i als Estats Units i de quina manera els estats reaccionen a aquest fenomen.

Els continguts del llibre es distribueixen en una disposició molt lliure, a partir de textos articulats per mitjà de preguntes directes i amb informacions que es presenten d’una manera molt gràfica, amb esquemes, mapes i infografies que faciliten la comprensió dels processos i les dimensions de la migració al món, acompanyats d’unes il·lustracions carregades d’intenció. Només hi trobem a faltar un apartat de recursos on el lector pugui actualitzar les dades i ampliar les informacions que incorpora l’obra.

El llibre fa una mirada profunda a una situació difícil, pren partit pels milions de persones que, per les causes més diverses, es veuen obligades a abandonar la seva llar, i denuncia les contradiccions i la hipocresia que solen aparèixer en els discursos sobre aquesta qüestió.

Mònica Baró

Fitxa

Migrants

Escriptor/a: ALTARRIBA, Eduard

Il·lustrador/a: Eduard Altarriba

Lloc: Barcelona

Editorial: Bang

Col·lecció: El Meu Món

Pàgines: 40

Any: 2020

ISBN: 978-84-17178-58-1

Edat: a partir de 11 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris