Mary John

En poc temps el segell L’Altra Tribu s’ha consolidat com un dels referents en literatura juvenil en català, amb una línia editorial que prioritza la qualitat literària tot combinant la reedició de clàssics amb obres contemporànies. L’autora és l’escriptora i traductora portuguesa Ana Pessoa, coneguda per obres com Aquí es un buen lugar o Supergigante, que l’any 2015 va formar part de la selecció del catàleg White Ravens. 

Mary John pren la forma d’una extensa carta d’amor que la Maria João escriu a en Júlio, el seu primer amor. L’autora va teixint una història on els sentiments estan a flor de pell: desig i desamor, frustracions i inseguretats, vincles i alliberació, passat i present. Els lectors, a poc a poc, aniran copsant els canvis i el creixement personal que viu la Maria João, que va descobrint el lloc vital que vol habitar.

Com a punts forts, destaca l’ús del llenguatge en la veu narrativa, que glateix amb un estil dramàtic molt personal i que transmet perfectament la melangia dels comiats i l’esperança de les benvingudes. La coberta i les il·lustracions interiors de Bernardo Carvalho també enriqueixen l’obra, adint-se perfectament amb el contingut textual. 

La novel·la va ser presentada a la llibreria Sendak de Barcelona amb la presència de Marta Cava, Freddy Gonçalves i Marina Llompart; podeu gaudir de l'acte en aquest enllaç

Júlia Baena

Fitxa

Mary John

Escriptor/a: PESSOA, Ana

Il·lustrador/a: Carvalho

Traducció: Mercè Ubach

Lloc: Barcelona

Editorial: L'Altra Editorial

Pàgines: 188

Any: 2021

ISBN: 978-84-123229-7-2

Edat: a partir de 13 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris