Llibret de falla

«Les falles! Una altra vegada les falles! I ara, qui dorm?». Ha arribat Sant Josep i el teuladí protagonista d’aquesta història veu truncada la seva calmosa rutina per la rauxa fallera. Quina dissort! Tanmateix, gràcies a un altre pardal com ell aviat descobrirà que tothom pot trobar el seu lloc en aquesta festivitat tan popular en terres valencianes.

Amb una història senzilla, de ritme pausat i sense artificis, Llibret de falla ens apropa al vessant més tradicional i genuí de les falles, sovint eclipsat per la seva cara més tòpica i estesa. A partir d’acompanyar l’entranyable ocellet protagonista coneixem en què consisteix aquesta festa i en descobrim detalls interessants i poc coneguts, tot plegat sense que l’obra tingui mai un to informatiu ni didàctic.

El text de Clara Berenguer és precís i sonorament joliu, gràcies a un llenguatge acurat, amb una destacable riquesa lèxica. Les il·lustracions de Cecilia Plaza, elaborades amb llapis de colors, són imprescindibles per traslladar-nos a una resplendent ciutat valenciana, curulla de folklore i de festa. De manera subtil i enginyosa, la imatge ens dona més informació que el mateix text, el qual s’ajusta a la mirada més restringida que té el protagonista.

Aquest àlbum està publicat en cartoné dins de la col·lecció «Imagina» d’Onada, que, com la resta de títols de la sèrie, inclou un annex final amb la traducció del text a l’anglès acompanyada de les il·lustracions en miniatura. Un recurs justificat per a l’objectiu de promoció i difusió cultural de l’editorial.

En definitiva, estem davant d’una obra meritòria, on els clars objectius de divulgació i sensibilització que hi ha al darrere no impedeixen la consecució d’un relat captivador i amb qualitat literària. 

Marc Alabart

Fitxa

Llibret de falla

Escriptor/a: BERENGUER, Clara

Il·lustrador/a: Cecilia Plaza

Lloc: Benicarló

Editorial: Onada Edicions

Col·lecció: Onada Imagina

Pàgines: 48

Any: 2018

ISBN: 978-84-17050-57-3

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris