Llegendes de Barcelona

Tercer títol d’una interessant col·lecció dedicada a la divulgació del llegendari dels Països Catalans. En aquest cas, és a cura del conegut escriptor Joan de Déu Prats que n’ha fet la selecció i les adaptacions. L’edició, exquisida, és en tela i inclou un mapa en color dels indrets citats en els textos.
El llibre agrupa una setantena de llegendes distribuïdes en cinc apartats: Barcelona, indrets de llegenda, curiositats de llegenda, el Barcelonès (l’Hospitalet, Badalona, Sant Adrià, Santa Coloma) i llegendes urbanes. Molts dels relats s’introdueixen amb un petit text on l’autor compara la llegenda amb la realitat actual o fa comentaris contextualitzadors. Pel que fa a les narracions, estan escrites amb senzillesa, defugint tota artificiositat, amb cert distanciament per la via de la ironia i —de tant en tant— establint algunes complicitats amb el lector. Tot plegat, en fa una lectura entretinguda i fàcil de retornar al canal de l’oralitat. És a dir, un cop llegides les llegendes les podem contar fàcilment a la gent del nostre entorn. Amb relació a la tria, cal dir que hi trobem relats molt divulgats i coneguts (com el fort Farell o Joan Garí) i d’altres menys coneguts i per això doblement interessants. Al final, una bibliografia ens indica les fonts sobre les quals ha treballat l’autor.
Un volum imprescindible si ens volem apropar a la tradició llegendària nostrada.

Caterina Valriu

Fitxa

Llegendes de Barcelona

Escriptor/a: PRATS, Joan de Déu.

Lloc: Barcelona

Editorial: Pub. Abadia de Montserrat

Col·lecció: Contes i Llegendes

Pàgines: 170p

Any: 2007

ISBN: 978 -84-8415-887-5

Edat: d´interès general

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris