Les quatre estacions d'en Bru

Pep Molist ens planteja un relat de descoberta de vida protagonitzat pel petit os Bru, la seva mare, el seu germà Clar i altres animals del bosc. 

Al ritme del pas del temps real, els cicles de la natura esdevenen el marc d’aprenentatge per als cadells i, pas a pas, els lectors ens convertim en espectadors d’un petit teatre on tots els elements estan ben compactats. Les aventures de cada estació estan construïdes amb mestratge: el refugi a l’hivern; la dolçor i l'atreviment de la primavera; el perill que apareix a l’arribada de la tardor, i la llum i el foc de les festes de l’estiu als Pirineus.

Estem parlant d’un conte adreçat als petits, repartit en quatre breus capítols, per ser narrat en veu alta o gaudir-ne fent una lectura en silenci i a poc a poc, gràcies a l'ús d'una construcció, cadència i estructura de llenguatge i vocabulari molt pautades i precises. És aquí, entre altres coses, on resideix el seu encert: en l'ús de paraules i frases entenedores, combinades amb una utilització continguda i acurada dels adjectius per descriure animals, escenaris o objectes. Alhora, l’obra beu de la tradició de les narracions d’animals per a la petita infància i demana una lectura íntima que va incorporant fets, conceptes descriptius i també abstractes amb els quals construir l’itinerari lector de qualsevol infant.

Les il·lustracions de Zuzanna Celej tradueixen el text en una lectura sensitiva i reconfortant. Amb una gamma de colors encertats, copsen amb sensibilitat, tendresa i ofici el ritme i l'estil de l’obra. Ja sigui a doble o única pàgina o enfocant petits detalls, totes elles s’impregnen del dinamisme de la pròpia vida. Tot i així, la composició editorial d’algunes, en vertical dins del llibre i amb relació al text, trenquen en certa mesura l’harmonia de tot el conjunt.

Tot i que aquest títol és dins del segell «Nandibú +6» de Pagès Editors, és molt recomanable també per a infants més petits.

Nati Calvo

Fitxa

Les quatre estacions d'en Bru

Escriptor/a: MOLIST, Pep

Il·lustrador/a: Zuzanna Celej

Lloc: Lleida

Editorial: Pagès

Col·lecció: Nandibú + 6 anys

Pàgines: 54

Any: 2016

ISBN: 978-849975-791-9

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris