L'equilibrista

Nanit és una editorial de llibres per a infants inspirats en lletres de cançons, amb una col·lecció anomenada «Nanit Petit» dirigida a la canalla de dos a cinc anys que inclou L’equilibrista entre els seus títols, un conte basat en la cançó homònima de La Tresca i la Verdesca sobre un equilibrista una mica maldestre que, quan camina per la corda fluixa carregat amb un cubell ple d’aigua, mulla tothom que treballa al circ, com ara el director, el domador, la pallassa i l’home forçut.

Amb una edició acurada de tapa dura i cantons arrodonits i un format amanós, destaca el treball de Mercè Galí, que connecta estèticament amb el ritme, la gràcia i l'audiència d’aquesta cançó mitjançant un univers il·lustrat ben particular que es caracteritza per l’espontaneïtat del traç i la recerca de la simplicitat visual, sense renunciar mai a l’expressivitat encisadora dels personatges.

La il·lustradora s’enfronta a la pàgina amb decisió i encert des d’una coberta senzilla, però alhora ben eloqüent, que mostra un joc amb la tipografia del títol, que fa de corda, i la presentació del simpàtic protagonista que la recorre, que, a l’interior, continua fent equilibris com pot, mostrant la inestabilitat de l’assumpte amb una enginyosa solució gràfica que el situa a la part superior. Galí repeteix així un mateix i sintètic esquema compositiu que centra l’atenció en l’acció i en qui la pateix.

Finalment, el llibre acaba una cloenda de Pepa Plana, actriu i pallassa catalana, per tractar de normalitzar la presència femenina en aquesta professió, un propòsit que cal aplaudir. Ara bé, potser només la decisió del canvi de sexe pel que fa a la història i la lletra original ja és un gest subtil però lloable que no necessitava cap més reforç. 

Clara Berenguer Revert

Fitxa

L'equilibrista

Escriptor/a: LA TRESCA I LA VERDESCA

Il·lustrador/a: GALÍ

Lloc: Barcelona

Editorial: Nanit

Col·lecció: Nanit Petit

Any: 2021

ISBN: 978-84-122667-3-3

Edat: per als més petits

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris