L'avi gran de la Rita

L’avi gran de la Rita és el seu besavi, l'avi del pare, i no li agrada gaire perquè fa petons humits, oblida algunes coses, fa una olor diferent o no vol jugar amb ella per culpa del mal d’esquena... Però, en el fons, sí que li agrada el seu avi gran perquè li explica històries úniques (sense princeses ni dracs), l’acarona o li regala galetes de xocolata.

Eva Santana ha sabut explicar d’una manera senzilla, sense sentimentalismes innecessaris però amb sensibilitat, amb una bona dosi de realitat i sense manies, com és la convivència amb una persona gran que té les xacres normals de l’edat. La perspectiva de la Rita, un infant encara, fa que les coses es puguin dir pel seu nom, sense eufemismes, d’una manera clara i entenedora i sense els prejudicis dels grans, que no sempre gosen fer-ho.

Les il·lustracions, realitzades per la mateixa autora, són un bon acompanyament del text i suggereixen uns sentiments ambivalents semblants als que sent la protagonista.

Un petit gran llibre molt recomanable per a tots els nens, però també per a tots els pares i avis que han d’explicar les rareses dels avis grans de la casa.

Aurora Vall Casas

Fitxa

L'avi gran de la Rita

Escriptor/a: SANTANA, Eva

Il·lustrador/a: Eva Santana

Lloc: Barcelona

Editorial: Baula

Col·lecció: Ala Delta. Sèrie Roja

Pàgines: 31

Any: 2016

ISBN: 978-84-479-3052-4

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris