L'àlbum familiar d'en Toni T-Rex. Una història de dinosaures

De llibres de dinosaures n'hi ha a desdir, i per això cal destacar-ne els bons, com aquest de Michael Benton, un reconegut paleontòleg britànic que no té cap mania a l’hora de fer divulgació per a infants tot creant expectació en el lector sense perdre rigor científic. Així, és un dinosaure –en Toni T-Rex– qui ens presenta una vintena dels seus avantpassats i ens n’explica les principals característiques i el tarannà, talment com ho faríem en parlar de la família!

L’obra també tracta el procés de formació dels fòssils, com s’extrauen i s’identifiquen i com es reconstrueixen, i dedica un capítol a l’extinció dels dinosaures. A més, informa dels museus que conserven alguns dels fòssils més destacats i situa en un mapamundi els jaciments on s’han trobat les restes. Finalment, es fan recomanacions sobre com i on buscar fòssils, tot insistint en els aspectes ètics de la seva recol·lecció.

Cada apartat ocupa una doble pàgina il·lustrada, que combina tècniques diverses amb gran efectivitat i que resulta tant o més protagonista que el text per la força del color i per la manera com aconsegueix reflectir el caràcter de cadascun dels dinosaures. El llibre conté un sumari il·lustrat, que presenta totes les espècies i que permet establir-ne les dimensions. També incorpora un glossari molt pertinent i un índex analític que ens permet de localitzar la informació amb rapidesa.

Es tracta, doncs, d’una obra rodona, que destaca per la seva il·lustració i per la manera de presentar els continguts, amb un to humorístic i amb un seguit de referències a la vida quotidiana que aconsegueixen apropar-los als lectors. Malgrat que algunes semblin més aviat adreçades als adults –molt adults–, com quan en T-Rex es pregunta: qui necessita el cervell quan és el John Wayne del Juràssic?

Mònica Baró

Fitxa

L'àlbum familiar d'en Toni T-Rex. Una història de dinosaures

Escriptor/a: HODGSON, Rob

Il·lustrador/a: Mike Benton

Lloc: Barcelona

Editorial: Librooks

Pàgines: 64

Any: 2019

ISBN: 978-84-949578-3-3

Edat: a partir de 9 anys

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris