La sirena golafre

El Petit Pelut és el nom d’un protagonista i d’una col·lecció de còmics sense mots creada per Pierre Bailly i Céline Fraipont, una parella d’artistes d'origen belga que a la vegada són parella sentimental. Quan va néixer el seu primer fill volien que fos lector de còmic, però no trobaven material adient per posar-li a les mans. Aquest buit en el mercat, o potser aquesta ignorància o desconfiança en el que hi ha publicat, que ha estat força habitual en la història, ha contribuït a fer que es creïn algunes de les grans obres de la literatura infantil i juvenil. El Petit Pelut no es convertirà en una col·lecció de referència, però sí que ocuparà un buit i ajudarà a augmentar el migrat ventall de còmics per a les primeres edats.

Cada aventura comença amb el Petit Pelut sortint de casa i acaba tornant-hi. Entremig, viu una aventura en clau fantàstica, que sol ser força original, amb un to desimbolt i surrealista. Tot i que al final els autors ens fan un resum del que ha succeït a la història i ens comuniquen el missatge que en podem treure, no són històries per als més xics. El fet que les aventures es moguin en diversos plans, que passin sovint del real al fantàstic i a l’inrevés, fa que els lectors hagin de tenir certs coneixements, certa experiència i habilitat lectora. Per tant, no ens  deixem emportar per la manca de text per definir el lector a qui s’adrecen: aquell qui hi entri viurà moments d’allò més bons i d'allò més intensos.  

Pep Molist

Fitxa

La sirena golafre

Escriptor/a: BAILLY, Pierre; FRAIPONT, Céline

Lloc: Barcelona

Editorial: Base

Col·lecció: El Petit Pelut

Pàgines: 32

Any: 2014

ISBN: 978-84-16166-32-9

Edat: primers lectors

Comentaris

No hi ha comentaris. Sigues el primer a fer-ne un

Fes un comentari

Cal omplir tots els camps  
Fluix: Fluix  | Correcte: Correcte  | Bo: Bo  | Excel·lent: Excel·lent
^

L'elaboració d'aquesta web, ha comptat amb una subvenció de la Institució de les Lletres Catalanes, per a la creació de pàgines web sobre literatura catalana.

Contacte Avís legal Política de privacitat Política de cookies Usuaris